HSI Handpalm scanner

De reden waarom dit de ’biometrische sleutel’ tot succes is

Biometrische toegangscontrole producten zijn vandaag de dag bij een grote groep van security managers, beveiliging adviseurs, installateurs en een ieder die dagelijks te maken krijgen met de toegangscontrole van een pand niet onbekend. Bij het vragen naar de kennis over de biometrische technieken kan iedereen de bekende biometrie technieken op noemen.

Maar bij de vraag: ‘welke stappen moeten er ondernomen worden om een biometrische oplossing dagelijks toepasbaar te maken voor de gebruiker?’  is het niet duidelijk wat er bij komt kijken.

Dit is ook verklaarbaar. Met deze vraag word je namelijk aan het denken gezet over de implementatie van het product in jouw bedrijf of bij jouw klant. Je komt naast de technische werking van het product in aanraking met het bestaande of nieuwe toegangscontrole systeem, de wet en regelgeving op het gebied van het gebruik van biometrische gegevens (AVG) en de belangrijkste factor: de gebruiker.

Stel je voor dat jij verantwoordelijk bent voor de toegangscontrole van een organisatie waarbij jouw collega’s oftewel de gebruikers dagelijks toegang dienen te krijgen om aan de slag te gaan. Om bij hun werkplek te komen moeten zij bij het betreden van het pand door een eenpersoons tourniquet dat tijdens de ochtendpiek toegang verschaft voor ruim 400 gebruikers. Met een gewone kaartlezer en toegangspas is dit al uitdagend genoeg om dit ordelijk te laten verlopen, maar wat als jouw bedrijf de wens heeft om bij de tourniquet een biometrische verificatie uit te voeren?

AVG

Voor het uitvoeren van een biometrische verificatie zijn persoonsgegevens benodigd. Kun je biometrische gegevens met de AVG in acht genomen, toepassen binnen jouw bedrijf?

Het antwoord hoef je namelijk niet te zoeken in de AVG, maar maak je als bedrijf de keuze” ‘wil ik de biometrische gegevens wel of niet beheren?’

Bij het niet beheren van de biometrische gegevens is de AVG namelijk niet van toepassing. De HSI Handpalm Scanner werkt namelijk met ‘data-on-card’. Met een gebruiksvriendelijk programma en een enrollment station zet je in een handomdraai een template van jouw aderpatroon in een versleutelde code op een toegangspas. De pashouder wordt daarmee houder van de eigen biometrische gegevens. De voordelen: geen database benodigd en geen AVG. Privacy by design wordt dat genoemd.

De gegevens vraag is beantwoord!
Maar om geen oponthoud te creëren in de ochtend als jij en jouw collega’s naar hun werkplek moeten is intuïtief gebruik, lage fout gevoeligheid en snelheid van de biometrische lezer van groot belang. Om duidelijk te maken welke handeling er van jou verwacht wordt werkt de HSI Handpalm scanner met optische signalen. Bij het aanbieden van de toegangspas wordt de template in de controller geladen en zal hier met behulp van de optische signalen aangeven of dit gelukt is of niet. Zomer of winter, nat of droog weer, schone handen of kom je uit de werkplaats met vieze handen? De HSI Handpalm scanner is bij het aanbieden van jouw hand niet afhankelijk van deze omgevingsfactoren en kan de verificatie (zonder het product aan te raken) uitvoeren. Het hele proces van het aanbieden van de toegangspas, de verificatie van de biometrische gegevens en het verlenen van de toegang door het openen van de doorgang duurt slechts enkele seconden!

Met de HSI Handpalm scanner kun jij een biometrische oplossing creëren waarbij jij op een veilige, gebruiksvriendelijke, hygiënische en snelle manier toegang kan krijgen tot jouw werkplek. Met de focus op de gebruiker, omgeving en het beheer is deze oplossing de biometrische sleutel tot succes!

Benieuwd geworden naar onze biometrische oplossing? Kijk dan in ieder geval even naar het filmpje van een van de operationele systemen in een high risk omgeving en neem contact met ons op voor een demonstratie in onze showroom.