HSI Handpalm scanner

De reden waarom dit de ’biometrische sleutel’ tot succes is

Biometrische producten zijn vandaag de dag bij een grote groep van security managers, beveiliging adviseurs, installateurs en een ieder die dagelijks te maken krijgen met de toegangscontrole van een pand niet onbekend. Bij het vragen naar de kennis over de biometrische technieken kan iedereen de bekende biometrie technieken op noemen.

Maar bij de vraag: ‘welke stappen moeten er ondernomen worden om een biometrische oplossing dagelijks toepasbaar te maken voor de gebruiker?’  is het niet duidelijk wat er bij komt kijken.

Dit is ook verklaarbaar. Met deze vraag word je namelijk aan het denken gezet over de implementatie van het product in jouw bedrijf of bij jouw klant. Je komt naast de technische werking van het product in aanraking met het bestaande of nieuwe toegangscontrole systeem, de wet en regelgeving op het gebied van het gebruik van biometrische gegevens (AVG) en de belangrijkste factor: de gebruiker.

Stel je voor dat jij verantwoordelijk bent voor de toegangscontrole van een organisatie waarbij jouw collega’s oftewel de gebruikers dagelijks toegang dienen te krijgen om aan de slag te gaan. Om bij hun werkplek te komen moeten zij bij het betreden van het pand door een eenpersoons tourniquet dat tijdens de ochtendpiek toegang verschaft voor ruim 400 gebruikers. Met een gewone kaartlezer en toegangspas is dit al uitdagend genoeg om dit ordelijk te laten verlopen, maar wat als jouw bedrijf de wens heeft om bij de tourniquet een biometrische verificatie uit te voeren?