Techpoint

“Veelzijdige IP deurcontroller en beveiligingssysteem ineen”

Wil je dat niet iedereen overal naar binnen kan lopen in jouw pand? Voor je het weet ligt er vertrouwelijke informatie of andere kostbaarheden voor het grijpen. Het zou makkelijk en veilig zijn als je bepaalde deuren alleen toegankelijk maakt voor de mensen die je vertrouwt en die daar iets hebben te zoeken. Niet ingewikkeld, maar gewoon met een simpele handeling en eenvoudig te beheren.

Je hebt je misschien al eens verdiept in een oplossing hiervoor maar kwam alleen maar toegangscontrole mogelijkheden tegen waarbij je allerlei bekabeling aan moet leggen of die een grote impact hebben op de rest van de beveiliging. Dat maakt het complexer dan nodig.

Er is een simpele oplossing, zonder ingewikkelde bekabeling: De Techpoint IP deurcontroller, deze heeft alleen een netwerk aansluiting nodig. Zelfs de voeding kan via het netwerk geregeld worden (PoE). Makkelijk toch?

De zogenaamde ‘complete’ versie kan prima op zichzelf, als compact toegangscontrolesysteem functioneren. Je kunt hem makkelijk configureren en beheren via de ingebouwde webinterface. Dus geen extra software of ict hardware nodig.

Het is een IP deurcontroller die niet alleen de deuren aanstuurt, maar ook de software in zich heeft om de toegangscontrole te configureren. Hierbij functioneert één unit als leidend en de anderen als volgend. Dat alles simpel en veilig via een beveiligde webinterface.

De controller maakt gebruik van PoE (Power-over-Ethernet) of kan extern gevoed worden, waarmee deze kan voorzien in het voeden van kaartlezers en elektrische sloten.

Heb je al een ThorGuard van ons? De ‘integrated’ versie van de TP kan eenvoudig opgenomen worden in het bestaande ThorGuard toegangscontrolesysteem.

De controller is geschikt voor het aansluiten van twee deuren met elk een kaartlezer of één deur met twee kaartlezers.

Ook draadloze kaartlees oplossingen zijn te gebruiken zoals het Smart Intego systeem van Simons-Voss en het Aperio systeem van ASSA ABLOY. De TechPoint is de enige IP deurcontroller die zowel On-line als Off-line integratie van Smart Intego van Simons-Voss standaard in zich heeft. Wel zo makkelijk om de keuze te hebben en hem optimaal in te zetten voor jouw situatie.

De TP is toepasbaar binnen elke type organisatie van welke omvang ook en  kent twee uitvoeringsvormen, “Integrated” of “Complete”.

De ‘integrated’ versie is te integreren met nieuwe of bestaande ThorGuard systemen en het TGMS managementsysteem.

De ‘complete’ versie is inzetbaar als standalone systeem en maakt gebruikt van de TechPoint-Web beheersoftware op één van de controllers. Deze communiceert met de andere controllers.

Voor het beheer heb je geen dure client server oplossing nodig, een werkplek met webbrowser is voldoende. De TP, heeft een ingebouwde database en kan rapportages genereren tot een maximum van 1.000.000 gebeurtenissen.

De controller is geschikt om een diversiteit aan kaartleestechnieken te gebruiken waaronder Mifare DESFire EV1 en EV2 (waaronder Rijkspas). Lezers kunnen aangesloten worden via het OSDP protocol.

De controller kan ook gebruikt worden voor het beheren van Inputs en Outputs (I/O). Naast de reeds aanwezige I/O voor de deuren kan door een optioneel I/O bord de controller uitgerust worden met 8 bewaakte in en uitgangen. Deze I/O kunnen beheerd worden in de TP-Web beheer software, maar ook in het ThorGuard systeem ontsloten worden.

De controller is daarmee tevens geschikt om naast toegang-gerelateerde I/O ook andere apparatuur aan te sluiten zoals inbraakdetectoren, of sturingen naar gebouwautomatisering te realiseren.

Kaartlezers

Hoe groot is het risico dat je de verkeerde kaartlezers aanschaft voor je toegangscontrolesysteem? Best groot toch? Je moet er toch niet aan denken dat de lezers gemakkelijk te saboteren zijn, of dat de techniek niet veilig genoeg is? Maar je wilt ook niet te veel geld uitgeven als dat niet nodig is.

Het kiezen van de juiste kaartlezer is geen gemakkelijke opgave, vooral als je in je gebouw te maken hebt met verschillende bedrijven die gemeenschappelijke ruimtes gebruiken. Soms worden er allerlei verschillende kaarttypes door elkaar heen gebruikt. Dat is zo gegroeid in de loop van de jaren. Moet je dan bij elke deur meerdere kaartlezers op een rijtje laten zetten? Dat ziet er niet uit en is echt onhandig. Of moet je al die verschillende kaarten vervangen en dan weer opnieuw van rechten voorzien? Dat is weer duur en omslachtig.

Het hoeft allemaal niet ingewikkeld of duur te zijn. We helpen je graag met een eenvoudige oplossing. Voor elke situatie is er namelijk een kaartlezer.
Zo kunnen combi lezers ingezet worden als er verschillende soorten kaarten gebruikt worden. Maar er zijn ook speciale langwerpige lezers die prima op een deurstijl passen, of inbouw of opbouwlezers.

Bedenk het maar en het kan, want er zijn lezers beschikbaar voor verschillende kaarttechnieken en communicatieprotocollen. Voorzien van sabotage detectie dus veilig. Met een goede stevige constructie, die berekend is op dagelijks en intensief gebruik. En je kunt er natuurlijk op vertrouwen dat ie altijd werkt. Het is zelfs mogelijk om onze kaartlezers met biometrie (vingerlezer of handpalmlezer) te combineren voor extra beveiligde ruimtes.

Tja, welke kaartlezer is voor jou het meest geschikt? We zijn er snel uit hoor.