Communicatieprotocol modules in SecuriNet

Ons security management platform SecuriNet bevat een diversiteit aan integraties op het gebied van beveiliging. Maar wist je dat er naast de beveiliging integraties zoals inbraaksignalering, toegangscontrole en video modules ook diverse ‘communicatieprotocol’ modules beschikbaar zijn? Welke communicatieprotocollen wij ondersteunen en wat je er mee kan vertellen wij hieronder!

Om helder te krijgen wat de toegevoegde waarde is van een controller module gebaseerd op een communicatieprotocol in SecuriNet moet je allereerst een antwoord krijgen op de vraag: ‘Wat is een communicatieprotocol?’ Het antwoord wordt eigenlijk al verraden door de de naam. Simpel gezegd is een communicatieprotocol een standaard manier van ‘communiceren’ tussen apparaten en installaties. Doordat deze standaard door veel fabrikanten wordt geïntegreerd in hun product is het mogelijk dat verschillende producten van verschillende leveranciers toch met elkaar kunnen ‘praten’. Gebruikers worden hiermee voorzien in meer functies, compatibiliteit en keuze mogelijkheden.

Eén van deze communicatieprotocollen die wij ondersteunen in SecuriNet is KNX. Het KNX-protocol wordt veelal toegepast in de gebouw automatisering en domotica. Denk hierbij aan het schakelen van verlichting, het doorgeven van windsnelheden, alarmen van watermelders, etc. Het schakelen van de verlichting is een onderdeel van de gebouw automatisering. Maar hoe fijn is het om de verlichting te laten schakelen in geval van een alarmmelding of bij het uitschakelen van een inbraakgebied.

Door een KNX controller module toe te voegen aan de SecuriNet omgeving is de operator in staat om sturingen te verrichten of gebeurtenissen te ontvangen in zijn security management omgeving uit de gebouw automatisering. SecuriNet kan ‘meeluisteren’ zodat het systeem weet wanneer er wat van hem verwacht wordt. Op de technische achtergrond van de installatie kan je zelfs de gebouw automatisering en beveiligingsinstallaties afhankelijk maken van elkaar.

Naast een KNX controller hebben wij ook het Modbus protocol geïntegreerd. Ook in het geval van een Modbus integratie zijn wij in staat om sturingen te verrichten en status veranderingen weer te geven in ons platform.

Benieuwd naar de mogelijkheden met onze ‘communicatieprotocol’ modules? Wij laten u graag meer zien in onze showroom waarin wij live kunnen demonstreren hoe wij diverse producten beheren via het KNX en Modbus protocol!