Dienstfietsen vrijgeven zonder gedoe

Ben je op zoek naar de oplossing voor het beschikbaar stellen van dienstfietsen zónder vooraf te reserveren? Wil je dienstfietsen vrijgeven zonder het gedoe met de uitgifte en inname van fietssleutels? Lees hieronder hoe we dat voor jouw organisatie realiseren.

Gezondheid en duurzaamheid staat bij de meeste organisaties hoog op de agenda. Organisaties zijn er steeds meer van bewust dat het belangrijk is dat de medewerkers fit en gezond blijven. Daarnaast stellen organisaties zichzelf het doel om de CO2 uitstoot omlaag te brengen. Wat is er dan Nederlandser dan de auto te laten staan en de fiets te pakken? Zeker voor korte ritten maakt de fiets het verschil.

Iedere werknemer heeft een multifunctionele pas waarmee de werknemers toegang krijgen tot de kantoren, locaties en ruimtes. Ook worden de passen gebruikt voor de koffieautomaten, de printers en de uitleen van dienstfietsen.

Reserveren van dienstfietsen is niet meer nodig.

Dat zorgt voor gemak bij de werknemers maar ook voor de organisatie. De werkgever heeft ervoor
gezorgd dat er voldoende fietsen in de fietsenstalling staan. Reserveren is niet meer nodig lees ik? Moeten zij dan eerst naar een balie om de fietssleutel op te halen? Ook dat is verleden tijd.

De uitgifte van de dienstfietsen kun je vanaf nu slim regelen. Zonder gedoe vooraf omdat je eerst een fiets op een web portaal of bij de receptie moet reserveren. Wanneer de werknemer een fiets wil gebruiken lopen ze direct naar de fietsenstalling. Bij de fietsenstalling in de garage gebruiken ze nu hun multifunctionele pas om een fietssleutel uit de sleutelkast te halen. Eenvoudig en snel. Dat is dienstfietsen vrijgeven zonder gedoe.

Een sleutelkast voor de uitgifte van fietssleutels?

Sleutelkasten zijn niet nieuw. Sleutelkasten zijn in gebruik in organisaties van klein tot groot. Waar het vaak aan ontbreekt is een oplossing om de sleutels in de kast te beheren. Je wilt natuurlijk dat de gebruiker eenvoudig een sleutel uit de kast kan halen én de sleutel na gebruik ook terugbrengt.

De werknemers kunnen zelfs kiezen uit dienstfietsen in drie verschillende formaten. Klein, middel en groot. Zo is er een geschikte fiets voor ieders lengte. Je moet je wel comfortabel kunnen voortbewegen, is het niet? Het doel van de organisatie is het gebruik van de dienstfietsen voor iedereen een succes te maken. Daarbij hoort ook het wegnemen van drempels.

Deze oplossing maakt het interessant om voor de fiets als vervoermiddel te kiezen. De werknemers kunnen een fietsen pakken voor een diversiteit aan redenen. Bijvoorbeeld wanneer zij een vergadering op een andere kantoorlocatie hebben of wanneer zij vertrouwelijke documenten, poststukken of lichte goederen tussen de locaties willen vervoeren. Kortom, bij verplaatsingen tussen locaties kun je de fiets pakken. Bovendien kunnen ze ook een fiets pakken om in de lunchpauze naar dat ene leuke lunchzaakje te gaan. Oftewel, genoeg mogelijkheden om op de fiets te stappen.

Hoe werkt het?

We beginnen met de integratie van de intelligente Deister sleutelkast met het security management systeem SecuriNet. Daarna zorgen we ervoor dat de multifunctionele pas met de paslezer van de sleutelkast kan communiceren. Ook zorgen we ervoor dat alle pashouders aan hun eigen frame maat fiets worden gekoppeld. De paslezer identificeert de gebruiker zodra deze de pas tegen de paslezer houdt. Nadat de paslezer de gebruiker heeft geauthentiseerd gaat de deur van de sleutelkast open en kan de gebruiker de sleutel uit de kast halen. Omdat de paslezer de gebruiker heeft geïdentificeerd licht de sleutel van fiets met het juiste framemaat op. Wanneer de gebruiker de fiets weer wilt inleveren geldt hetzelfde proces. Daarnaast kan de gebruiker op het display van de sleutelkast aangeven of de fiets een reparatie nodig heeft. Op die manier kun je een fiets met bijvoorbeeld een lekke band uit de roulatie halen.

Doordat de gebruiker de pas moet aanbieden om een fietssleutel uit de kast te halen registreer je wie, waar, en op welk tijdstip de sleutel uit de kast is gehaald. Dat is wel zo handig als iemand vergeet de fietssleutel terug te brengen.

Ook in jouw organisatie?

Wil je in jouw organisatie ook dienstfietsen uitgeven met een intelligente sleutelkast en beheerd via het SecuriNet security management platform? Kies dan voor de innovatieve oplossingen van HIGH SECURITY international. Neem vandaag contact op en we gaan met elkaar in gesprek om de oplossing binnen jouw organisatie te realiseren.

*  De afbeelding van de sleutelkast op deze pagina is op verzoek van de klant in een speciale kleur gespoten. De sleutelkast is ook verkrijgbaar in de standaard kleur (te zien in onze showroom te Wateringen).