Hoe ga ik om met Windows updates in mijn beveiligingsomgeving?

De do’s en don’ts van het up to date houden van de je beveiligingssoftware.

Do’s:

  1. Houd je applicatiesoftware up to date zodat deze geschikt is voor de courante versies van de Windows software!
  2. Installeer altijd anti virussoftware op de servers en werkstations ook al zijn deze niet met de buitenwereld verbonden. Wij zijn ESET partner en willen je er graag bij helpen.
  3. Sluit een onderhoudscontract af. Je hebt dan de zekerheid dat de beveilingssoftware up to date gehouden wordt en je komt niet voor onaangename verrassingen te staan als je het systeem wilt uitbreiden.
  4. Zorg voor een goede backup en controleer de werking regelmatig. Een goede backup zorgt ervoor dat je bij onverwachte problemen na een update terug kan vallen op de oorspronkelijke situatie.

Don’ts:

  1. Voer geen nieuw update beleid door zonder overleg met de leverancier van de beveiligingssoftware. De beveiliging van je organisatie/bedrijf is van groot belang voor de continuïteit. Laat die niet door een verkeerde update verstoren.
  2. Voer geen hardware upgrade met bijbehorende OS updates uit zonder overleg met de leverancier van de beveiligingssoftware. De oude software is mogelijk niet geschikt voor het nieuwe OS en de nieuwe database.

Als HPE OEM partner kunnen we je helpen met advies over en levering van de juiste ICT hardware. We helpen je om de software up to date te krijgen, deze op de juiste wijze te installeren en deze up to date te houden. Een veilig idee!