In eigen beheer passen printen en uitgeven

Plastic pasjes, je portemonnee zit er vol mee. De betaalpas van de bank, de klantenpas van de supermarkt, de toegangspas tot het kantoor waar je werkt en ga zo maar door. Heb jij je weleens afgevraagd hoe zo’n pas werkt? En dan vooral het proces dat zich heeft afgespeeld voordat je de pas in handen kreeg?

Laten we de pas van je werk als voorbeeld nemen. Deze gebruik je het vaakst van allemaal, is het niet? Je begint de werkdag door de pas voor de lezer bij de entree te houden. Vervolgens pak je je laptop uit een kluisje die je met de pas hebt ontgrendeld en niet veel later ontgrendel je de koffiemachine voor het eerste kopje koffie. In de lunchpauze houd je dezelfde pas voor de lezer van de sleutelkast om de sleutel van een leenfiets te verkrijgen.

Hoe handig is het dan om als bedrijf of overheidsinstelling de passen in eigen beheer te drukken en aan het personeel te verspreiden?

Zodra een nieuwe medewerker is aangenomen worden de gegevens van die persoon immers in de systemen opgenomen. Eén van die systemen is het toegangscontrole systeem. Voor de 1e werkdag is er bepaald tot welke ruimtes de medewerker toegang heeft én op welke momenten. Kortom, de pas geeft een persoon vooraf bepaalde rechten. Hoe is dat geregeld?

Allereest moeten de systemen met elkaar kunnen communiceren. Onze oplossing is het security management platform SecuriNet en/of ThorGuard management software (TGMS).

Met onze platformen is het mogelijk om databases te koppelen en daarmee dataconnectiviteit te realiseren. Een voorbeeld van een datakoppeling is het beheer van toegangspassen.

We geven je een praktijk voorbeeld:
Een klant maakt gebruik van het ThorGuard systeem voor toegangscontrole. High Security International heeft samen met de klant en hun vaste installateur ervoor gezorgd dat de klant passen heeft ontvangen die alleen werken op de toegangscontrole apparatuur (paslezers) op hun locatie(s). De passen zijn vooraf voorzien van de klant specifieke codering en pasnummers. De gegevens van de nieuwe medewerker zijn inmiddels ingevoerd en beschikbaar in het systeem. Voor de 1e werkdag zijn de rechten van de medewerker bepaald. De nieuwe medewerker mag op werkdagen van 8 tot 6 door de tourniquet, gebruik maken van een kluisje, de koffiemachine en een fietssleutel uit de sleutelkast halen. Uiteraard wil de beheerder ook weten of de sleutel aan het eind van de dag weer is geretourneerd en of de persoon in kwestie daadwerkelijk in het pand aanwezig is.

De klant wenst de passen zelf te bedrukken met de naam en pasfoto van de medewerker, het eigen logo en kleurstelling. Om dit te realiseren hebben wij naast de passen ook een pasprinter geleverd, en een fotocamera op de pc aangesloten. Uiteraard hebben we ook een gebruikerstraining gegeven zodat de klant zelfstandig de passen kan bedrukken en uitgeven. Voorbedrukte passen, met eigen logo, kleurstelling en holografisch laminaat is ook mogelijk. Door het pasnummer aan de medewerker te koppelen krijgt de medewerker een persoonlijke pas met specifieke rechten.

Wil je ook in eigen beheer passen vanuit TGMS of SecuriNet kunnen bedrukken en uitgeven? Wij leggen je graag in detail uit hoe wij dit voor je oplossen.