Meldkamer integraties met SecuriNet

In de meldkamer houden centralisten zich o.a. bezig met het verwerken van alarmen uit een diversiteit van systemen. Het ene moment ontvang je een alarm uit het inbraaksignaleringssysteem, niet veel later het toegangscontrolesysteem en tegelijkertijd ook nog melding van een intercom oproep. Bovendien bedien je systemen, zoals het opschakelen van camera’s of het verlenen van toegang. Je moet dan ook goed kunnen multitasken. We denken allemaal dat we goed kunnen multitasken maar feitelijk zijn we helemaal niet in staat om meerdere informatie verwerkende processen tegelijk én secuur te doen.  Waar we wel goed in zijn, is het schakelen van de ene taak naar de andere, en dat geldt ook voor alarm afhandeling.

Een belangrijke voorwaarde om de taken op de juiste manier af te handelen is rust.
Rust kan worden gecreëerd door het hebben van een goed overzicht van de alarmen die afgehandeld moeten worden. Hoe handig is het als je met een centraal security management systeem als SecuriNet mag werken waar de alarmen integraal in binnenkomen en waar je ondersteund wordt met al dan niet geautomatiseerde werkprocessen. Wat levert dat op? Niet langer hoef je meerdere schermen met ieder hun eigen softwarepakket open te hebben staan die nodig zijn om de verschillende typen alarmen af te handelen. De alarmen van het videomanagement-, inbraakdetectie-, intercom- en toegangscontrolesysteem komen allemaal in het enkele scherm voor alarmafhandeling en dat brengt rust in de meldkamer. Ook de interactie tussen de verschillende systemen neemt SecuriNet voor je over. We hebben onlangs nog een nieuwe functie aan SecuriNet toegevoegd waarbij je specifieke alarmen en events een eigen kleur kan geven. Hierdoor kunnen de centralisten nog makkelijker en sneller prioriteren.

Wil je de verschillende systemen in je meldkamer koppelen aan een security management systeem? Grote kans dat we raad weten met de systemen die je wilt integreren. Al vele jaren integreren we systemen en hebben dan ook integraties gemaakt met vele systemen. Wist je dat we naast eerder genoemde integraties ook raad weten met het integreren van (o.a.) portofoons, KNX, Modbus, sleutelmanagement, brandmelding, objectdetectie en identity management?

Wil je weten wat dit voor jouw security management systeem kan betekenen?