Museum Security Event

Op 24 januari 2023 vond het door HIGH SECURITY international georganiseerde Museum Security Event plaats.

Wij ontvingen in Het Nieuwe Instituut te Rotterdam diverse beleidsmakers en beveiligingsprofessionals uit diverse Nederlandse musea die deelnamen aan deze themadag rond optimaal informatie gestuurd beveiligen.

Onder leiding van onze accountmanager Nathaniël Titahena werd aan de hand van een actuele casus, die de rode draad van deze dag vormde, ingegaan op het effectief inzetten van beschikbare middelen, profiling en de rol van security managementsystemen hierbij.

Sprekers deze dag waren:
– Jan van Twillert, Orca Secure
– Bas Meyer, QPP ®️, Hoofd Beveiliging van Museum Boijmans Van Beuningen
– Roland Heesen, Nenova IT

Jan nam de deelnemers mee in de visie op beveiliging van musea en liet iedereen nadenken over de analyse van de beveiliging en de rol die zaken als locatie, omgeving, bezoekers, etc. hierin spelen.

Bas ging vervolgens in op de benodigdheden om invulling te geven aan de visie op beveiligen en de noodzaak van een goed plan van aanpak om dit te realiseren. Hij behandelde hierbij onder andere de budgettaire impact, acceptatie door stakeholders, ownership en de rol die mensen en techniek spelen in het succesvol implementeren van deze visie.

Na de lunch evalueerde Roland de voorgaande sessies en gesprekken en vulde de speerpunten aan vanuit zijn visie en praktijkkennis. Alle deelnemers kwamen aan het woord om hun beleving van deze dag te bespreken.

De dag werd afgesloten met een exclusieve rondleiding door het Depot Boijmans van Beuningen.

Het was een leerzame en interessante dag en wij zijn er trots op om dit samen met onze partners te kunnen realiseren!

Ook interesse in een Security Event? Neem dan contact met ons op!