No more 125kHz!

Wij zien nog steeds gebruikers die 125kHz proximity kaarttechnieken voeren voor toegangscontrole!

Dit brengt de nodige beveiligingsrisico’s met zich mee. Met weinig kennis en beperkte, makkelijk verkrijgbare middelen is het eenvoudig deze kaarten te dupliceren, waardoor de kans op misbruik toeneemt.

Wereldwijd is het gebruik van 125kHz proximity kaarttechnieken inmiddels dermate laag geworden dat verkrijgbaarheid/levertijd van deze kaarten en bijbehorende lezers een steeds grotere uitdaging wordt.

Wij adviseren daarom altijd de overstap te maken naar kaarten/tags met MIFARE DESFire EV2 technologie voor een hoger beveiligingsniveau.

Enkele voordelen:
– AES encryptie
– Prijstechnisch interessanter dan oude kaarttechnieken
– 1 Kaart/tag te gebruiken voor meerdere doeleinden zoals toegangscontrole, tijdregistratie, betaalmiddel en follow-me printing.

Bovendien is het met deze techniek ook mogelijk om te werken met biometrische informatie in de kaart d.m.v. de HSI Biometrie Lezer met handpalm aderpatroon herkenning.

De opslag van het aderpatroon van de handpalm wordt als data versleuteld op de kaart opgeslagen. Geen opslag in een externe database, geen beheerslast en geen AVG-issues.

Om over te stappen naar MIFARE DESFire EV2 kaarten/tags is het vaak niet nodig om het gehele systeem te vervangen, maar slechts de kaarten/tags en de kaartlezers. Bestaande kaartnummers kunnen hierbij behouden worden en in de nieuwe kaart gecodeerd worden.

Wilt u ook uw beveiligingsniveau verbeteren door over te stappen naar een veilige kaart/tag? Neem dan contact met ons op!