Optimalisatie van assetmanagement en missie-kritische communicatie

Missie-kritische communicatie blijft een cruciale pijler voor grote en publieke organisaties, waarbij betrouwbare communicatie 24/7 van essentieel belang is. Portofoons zijn vaak de ruggengraat van deze communicatienetwerken.

In samenwerking met onze partners hebben we onlangs een innovatieve assetmanagement oplossing geïmplementeerd bij één van onze klanten. Deze oplossing biedt een gecontroleerd en efficiënt beheer van portofoons, wat van onschatbare waarde is voor organisaties die afhankelijk zijn van kritische communicatie.

De oplossing is gebaseerd op acht robuuste stalen kasten, elk uitgerust met twaalf lockers waarin de portofoons in een lader kunnen worden geplaatst. Elke locker is slim ontworpen met een RFID-lezer die de RFID-tag op de portofoon leest, of deze nu is aangebracht op de portofoon of intern is ingebouwd. Wat deze oplossing echt onderscheidt, is de flexibiliteit: u kunt de lockers volledig configureren en aanpassen. Wat betekent dat u geen nieuwe kasten hoeft aan te schaffen als u bijvoorbeeld een ander type portofoon wilt gebruiken of het formaat van de antenne wilt wijzigen. Een eenvoudige aanpassing van de achterplaat en type lader is voldoende.

Het beheer van deze lockers wordt vereenvoudigd door het gebruik van een centrale terminal waarin gebruikersprofielen zijn geïntegreerd. Gebruikers kunnen lokaal inloggen op deze terminal met een toegangspas en de gewenste portofoon vrijgeven.

De terminal wordt beheerd met centrale software waarmee niet alleen portofoons, maar ook sleutels uit sleutelkasten kunnen worden toegewezen. Dankzij de naadloze integratie met ons PSIM SecuriNet platform kunt u alle beheerstaken, inclusief toewijzingen en uitgiften, uitvoeren vanuit één enkel platform. Binnen het SecuriNet platform zijn ook andere beveiliging assets ondergebracht die gekoppeld kunnen worden aan elkaar. Deze functionaliteit maakt het zelfs mogelijk om vrijgave te activeren via automatische of handmatige triggers vanuit SecuriNet.

Als u nieuwsgierig bent naar de ‘stand-alone’ of ‘integratie’ mogelijkheden die deze innovatieve oplossing voor uw organisatie kan bieden, nodig ik u van harte uit om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we de efficiëntie en betrouwbaarheid van uw missie-kritische communicatie aanzienlijk verbeteren!