PROOF OF VISIT: Bewijzen dat je op visite bent geweest? Inderdaad...!

“Oohw…ik dacht dat…” wil je echt niet horen.

Een controle ronde in een gebouw of op een terrein wordt niet goed uitgevoerd, of belangrijke controlepunten worden overgeslagen omdat er een “melding” tussendoor kwam, en alleen het herstellen van een lokaal alarmsysteem is toch voldoende? Zomaar enkele gevolgen.

Iedereen snapt dat het niet goed is en toch gebeurt het, vaak in het heetst van de strijd. Hoe dan ook is het een onwenselijke situatie in een professionele beveiligingsorganisatie. Wat was er nou echt aan de hand? Is de ingeslagen ruit niet gezien? Was de kluis nou dicht? Hoe kan het nou dat de MER-ruimte open staat? Waren er meer alarmen of stond er gewoon een raam open waardoor het alarm is veroorzaakt? Vragen zonder sluitend antwoord en dat terwijl beveiligen gaat over feiten en werkelijkheid.

Als beveiligingsverantwoordelijke en opvolgingsdienst kun je elkaar helpen door aantoonbaar te maken dat je ergens wel bent geweest, en dat je die ingeslagen ruit wel hebt gezien, en de MER-ruimte op slot hebt gedaan. Dat noemen we dus “bewijzen dat je op visite bent geweest” of wel de “proof of visit”.

Samen met onze fabrikant Deister is de meerwaarde van een integratie van het dataLog systeem binnen ons SecuriNet sms-platform onderzocht.  Gebleken is dat een integratie een enorme meerwaarde toevoegt voor onze huidige en toekomstige  klanten die SecuriNet gebruiken.

Het mobiele dataLog systeem is voor de alarmopvolger een handzame en mobiele datalogger waarmee de “proof of visit” punten gescand kunnen worden. Deze RFID-oplossing is mobiel, zeer handzaam en zeer eenvoudig in het gebruik. Bovendien gaat deze zeer lang mee op een batterij.

De oplossing kan worden bestuurd door Securinet. Bijvoorbeeld in de workflow voor de alarmopvolging. aangestuurd vanuit je eigen sms-omgeving. SecuriNet rapportages van de uitgelezen scans uit de datalogger, samen met de oorzaak en de plaats van de opvolging, het alarm, en de zekerheid van het op de juiste plek onderzoek doen (proof of visit) zorgen voor het inzicht in wat er gebeurd is en wat de opvolgingsacties zijn.

De opvolger zelf hoeft zich niet te bekommeren om het bewijs dat hij op de juist plaats is of iets vergeet en kan zich toeleggen op het juist uitvoeren van de beveiligingstaken. Immers dat is zijn/haar professie.

Samen met bijvoorbeeld de ondersteunende beelden van het videosysteem, de meldingen uit het inbraaksignaleringssysteem en/of het toegangscontrole systeem kun je als verantwoordelijke een perfecte analyse uitvoeren op de gebeurtenissen. Je toetst de eigen operatie en tegelijkertijd die van de alarmopvolger. Zo word je samen wijs en weet je wat er aan de hand is.

Bijzonder handig en overzichtelijk. En bovenal, je beveiligingsbeheer blijft actueel en je stuurt efficiënt en effectief op de uitzonderingen. Dat is wat je als beveiligingsverantwoordelijke toch wilt?