SecuriNet en Videoverificatie

In elk beveiligd pand zijn ze wel te vinden, de 24-uurs beveiligde ruimtes. Ruimtes die zowel in de nacht- als dagsituatie altijd op alarm staan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld serverruimtes, kluisruimtes of andere delen van het pand waar niet zomaar iemand bij mag komen. In veel van deze gevallen vindt de toegangsverlening plaats via een kaartlezer, waarbij je door middel van het aanbieden van de toegangspas (en in het bezit van de juiste toegangsrechten ) toegang kunt krijgen tot de ruimte. Logisch toch?

Maar hoe weet je nou zeker dat de persoon die de ruimte betreedt ook daadwerkelijk bij de toegangspas hoort? En hoe wordt de operator op de hoogte gebracht om het alarm uit te schakelen? Het zijn vraagstukken die je op meerdere manieren kunt oplossen. Één van die manieren is het gebruik van SecuriNet en haar intelligentie. Deze manier noemen wij videoverificatie.

Videoverificatie is een twee-factoren-authenticatie op basis van de beoordeling door een operator. Hoe ziet dit principe er in de praktijk uit? Als je de ruimte wil betreden bied je jouw toegangspas aan en als je in het bezit bent van de juiste toegangsrechten zal deze een ‘event’ creëren. Het event verschijnt in de ‘alarm monitor’ van de operator(s). De operator die het event oppakt wordt automatisch voorzien van een grafische onderlegger met jouw gegevens en een pasfoto. Tegelijkertijd wordt er automatisch een camera opgeschakeld waarmee de operator de foto kan vergelijken met het live-beeld. In de grafische onderlegger heeft de operator de keuze om de deur open te sturen of de aanvraag te weigeren. Afhankelijk van de keuze van de operator wordt de deur open gestuurd of blijft deze gesloten.

In het bovengenoemde voorbeeld dient ook de inbraaksignalering uitgeschakeld te worden voorafgaand aan de deursturing. Dit gebeurt volledig geautomatiseerd en zit door middel van een technische  ‘work-flow’ gekoppeld aan de keuze die de operator maakt. Uiteraard zijn alle geautomatiseerde gebeurtenissen en schakelingen volledig op maat te configureren afhankelijk van de gewenste werking.

Videoverificatie is in feite mogelijk op iedere deur waarbij de operator uiteindelijk bepaald of hij jou toegang geeft, ondanks de toegangsrechten die jij hebt. Voor het realiseren van deze oplossing hebben wij toegangscontrole, video management en inbraaksignalering geïntegreerd in SecuriNet. Door gebruik te maken van deze subsystemen en deze afhankelijk van elkaar te laten samenwerken creëren wij een veilige en beveiligde omgeving. Een omgeving die dagelijks  in de praktijk gemakkelijk te beheersen is door de operators.

Wil jij meer weten over SecuriNet en videoverificatie? Of ben je benieuwd naar onze andere oplossingen? Klik dan hieronder op de button!