SNMP monitoring, de “IT Waakhond” in Securinet

IT Hardware componenten zoals servers, data storage units en switches zijn het brein van het platform en de onderliggende systemen en zijn onmisbaar in de hardware keten.

Maar wat gebeurt er nu als deze kritische componenten door welke oorzaak dan ook toch uitvallen? Juist, er ontstaat een kritisch probleem in de beheersbaarheid van het primaire proces van beveiligen.

Uiteraard is het uitgangspunt bij HIGH SECURITY international dat de infrastructuur en de IT-configuratie redundant met een hoge beschikbaarheid opgezet worden voor een minimale verstoring in dit proces. Als HPE OEM partner bieden we daar fantastische oplossingen voor. Maar, op het moment van optreden wordt er in een meerderheid van de gevallen gehandeld na het falen van één van de IT-componenten.

Kan je de problemen voorkomen? Je kunt een hoge mate van zekerheid en betrouwbaarheid creëren maar voorkomen kan je nooit. Wat je eigenlijk wil is het ‘potentiële probleem’ zichtbaar maken voordat het ontstaat. SNMP monitoring is de oplossing om potentiële IT gerelateerde problemen te signaleren voordat ze ook daadwerkelijk een kritisch probleem worden.

IT-componenten beschikken over honderden en soms wel duizenden verschillende soorten SNMP berichten met informatie over de real-time status van bijvoorbeeld een server. Maar hoe wordt er omgegaan met deze berichten en wat vertellen ze jou als gebruiker? Welke status wordt als ‘gezond’ gezien en bij welke melding moet er actie ondernomen worden? Losse SNMP berichten geven niet de informatie waar jij als beveiligingsbeheerder of operator mee kunt werken.

Dit hebben wij voor de gebruikers van ons SecuriNet platform opgelost!

Door aan de achterkant te definiëren wat de waardes mogen zijn en welke SNMP berichten daar invloed op hebben worden er aan de voorkant begrijpbare meldingen gerealiseerd waar jij als gebruiker een proces aan kunt hangen.

De honderden beschikbare SNMP berichten over de actuele temperatuur van de server zeggen jou niets over een goede of slechte conditie. Maar een melding in Securinet gegenereerd uit de beschikbare SNMP berichten met de waarschuwing dat de temperatuur een kritisch niveau bereikt is concreet en duidelijk. Aan de melding hangt namelijk een duidelijke boodschap vast: ‘Onderneem actie en voorkom dat er uitval op kan gaan treden’.

Wil je meer weten over SNMP monitoring en hoe wij potentiële IT problemen vroegtijdig signaleren voordat ze zichtbaar worden in de kritische beveiligingsomgeving? Klik dan hieronder op de button en wij vertellen jou graag meer!