Video management integraties in Securinet

Camera observatie is een essentieel onderdeel binnen de beveiliging van een pand. De toepassing van een camera systeem is door de  jaren heen heel snel veranderd, mede door de mogelijkheden die de techniek vandaag de dag biedt.

Waar er vroeger een aanzienlijk aantal camera’s geplaatst werden op kritische posities kunnen dat er nu tientallen of wel honderden zijn. Ieder met zijn specifieke functie, of het nou gaat om het verifiëren van een bezoeker aan de deur of tot signaleren van ongewenst bezoek aan het hekwerk. Het uitkijken van tientallen camera’s om te signaleren of er ongewenste activiteiten gaande zijn rondom jouw pand is nagenoeg onmogelijk. Het concentratie en waarnemingsvermogen van de mens is hiervoor namelijk niet ontwikkeld.

Maar hoe zorg je er dan voor dat al die camera’s, al die ogen, binnen en rondom jouw pand jou dan wel de veiligheid en ondersteuning bieden die jij nodig hebt? Het simpele antwoord: integratie! Maar met alleen integreren in SecuriNet ben je er nog niet.

Allereerst dien je antwoord te geven op de vraag: ‘Wanneer wil ik wat in beeld hebben’? Om antwoord te geven op deze vraag benaderen wij deze vraag vanuit verschillende scenario’s.

Het eerste scenario is het toelaten van een bezoeker tot de entreehal van jouw pand. Je wilt namelijk bij het activeren van de intercom de camera op laten schakelen die het beeld weergeeft van de entree. Pas op dat moment biedt deze camera haar toegevoegde waarde doordat de centralist kan zien en verifiëren wie er voor de deur staat.

Bovenstaand scenario kan je zien als een gewenste activiteit. Maar hoe kunnen ongewenste activiteiten nu gesignaleerd worden? In het tweede scenario koppelen wij veldcomponenten van de inbraaksignalering aan één of meerdere camera’s. Bij het activeren van een alarmmelding wordt automatisch de camera opgeschakeld die het beeld weergeeft waarmee de centralist kan verifiëren of het daadwerkelijk een inbraak of een loze melding is. Op deze manier is de centralist bezig met afwijkingen en wordt zijn of haar concentratie en waarnemingsvermogen gebruikt om daadwerkelijke afwijkingen te beoordelen.

Maar wij kunnen nog een stap verder gaan. Ook het camerasysteem kan bijdragen aan het signaleren van ongewenste activiteiten. Door video content analyse toe te passen veranderd de camera van het enkel tonen van beelden naar het analyseren van beelden. Maar welke voordelen biedt dit dan voor jouw centralist? Uit de analyse kan de camera een alarm genereren. Afhankelijk van dit camera alarm wordt niet alleen het beeld opgeschakeld, maar zal ook gevolgen hebben voor het type alarm. Het derde scenario zal hier een beeld bij schetsen.

Als voorbeeld nemen wij een camera met video content analyse die gericht staat op een hekwerk. Het hekwerk in dit scenario is de scheiding tussen eigen grond en openbaar terrein. De camera kan drie alarmen genereren op basis van de video content analyse:

1. Aanwezigheid van een persoon op het openbaar terrein die zich beweegt in de richting van het hekwerk
2. Aanwezigheid van een persoon op het hekwerk
3. Aanwezigheid van een persoon aan de bewaakte zijde van het hekwerk

De reactie en opvolging van de bovenstaande alarmen worden anders gepresenteerd aan de centralist, waarbij het beeld hetzelfde is. Het grootste verschil is de alarmmelding en de beoordeling die eigenlijk al door de camera gemaakt is. Hierdoor zal de centralist zijn of haar beoordeling en waarneming verschillend starten waardoor er effectiever, efficiënter en sneller gehandeld kan worden.

Door intelligentie toe te voegen aan de krachtige video management oplossing leidt de integratie tussen beide platformen tot een snellere en beoordeling van de situatie door een centralist en zorgt ervoor dat hij of zij alleen met afwijkingen bezig is.

SecuriNet heeft integraties met diverse video management systemen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan naar onze showroom en wij laten jou de functionaliteiten zien die deze oplossing met zich mee brengt.