Voordelen ThorGuard centrales ten opzichte van THOR-centrales

Thor was een unicum bij introductie en in grote getale toegepast in het hogere marksegment (banken, overheid, musea en vitale sectoren in binnen-, en buitenland), maar de ontwikkeling heeft uiteraard niet stilgestaan. In de loop der jaren is ThorGuard ontwikkeld. Daarbij is altijd als uitgangspunt gehanteerd dat het een gecombineerd paneel werd dat backwards compatible moest zijn met de THOR-centrales.

Gezien het marksegment waar THOR is toegepast was het absoluut noodzakelijk dat systemen binnen een werkdag om te bouwen waren.
Dit heeft ertoe geleid dat HIGH SECURITY international een ThorGuard replacement-kit heeft ontwikkeld dat dit mogelijk maakt.

Alle bekabeling, connectoren, voeding en behuizing van de centrale worden hergebruikt, en de ombouw is letterlijk binnen no-time gerealiseerd. Daarnaast worden de bestaande veldcomponenten zoals s-arts, deurcontrollers, kaartlezers, voedingen en bediendelen hergebruikt. Dus geen desinvesteringen en minimale overlast bij ombouw.

De oude THOR-programmering wordt omgezet naar de nieuwe TGMS (ThorGuard Management Software).

De geconverteerde software kan tevoren op de nieuw te leveren server worden geïnstalleerd en getest, dit garandeert een werkend systeem op de dag van de ombouw.

De TGMS-software kan, op een lokale server, op een centrale server of zelfs op een Virtuele omgeving geïnstalleerd worden. De ThorGuard centrales worden middels een TechNode verbonden met het IT-netwerk van de klant via IP.

Het toepassen van een centrale TGMS-server en meerdere ThorGuard centrales verspreid over meerdere gebouwen, provincie of zelfs Nederland is al talloze keren naar volle tevredenheid toegepast.

Naast de uitgebreidere functionaliteit en capaciteit van de Thorguard centrale, zoals virtuele ingangen, groter aantal zones, meer gebruikersprofielen, meer weekprogramma’s, meer S-Art bussen biedt de Thorguard management software ook vele voordelen.

  • Performance verbeteringen. Vooral bij het beheren van grote omgevingen zijn er aanzienlijke performance verbeteringen doorgevoerd.
  • Grafische presentatie module – TGMS voorziet in een Grafische presentatie module waarmee d.m.v. grafische plattegronden gewerkt kan worden.
  • Master Area’s: Deze Area’s bestaan uit area’s uit verschillende centrales op een domein. Dit kan het in/uit schakelen van complexe omgevingen/terreinen etc. vereenvoudigen.
  • 4 ogenpricipe voor alarmafhandelingen is toegevoegd (High Security Environments).
  • TGMS is compatible met de nieuwe IP-Techpoint Integrated deurcontroller inclusief het gebruik van OSDP-lezer protocollen en Multi technologie kaartlezers (Mifare&Desfire EV1 en EV2), biometrische handpalm lezer.
  • TGMS is compatible met het SecuriNet security management platform voor integratie met ander beveiligingsdisciplines zoals video, brand, sturingen, intercom, Modbus PLC’s, KNX, sleutelkasten(management), workflow technieken, etc.

Kortom, heb je een bestaande THOR centrale dan kan deze eenvoudig vervangen worden voor een ThorGuard centrale zodat je systemen weer helemaal actueel zijn en makkelijk uitgebreid kunnen worden, zelfs naar andere locaties.

Wij volgen de softwareontwikkelingen van de OS leverancier zodat het op een ondersteund platform draait. Zo dragen we er zorg voor dat onze panelen en software klaar zijn voor de toekomst.

Wil je ook overstappen naar Thorguard? Neem dan contact op met ons, wij helpen je graag verder!