HEMA stopt met vingerscansysteem voor kassa's en prikklok

Volgens de HEMA voldoet het systeem niet aan de AVG. De beslissing volgt na een uitspraak van de Amsterdamse kantonrechter in augustus dat schoenenwinkel Manfield een werkneemster niet mocht verplichten om haar vingerafdruk te laten scannen om het kassasysteem te gebruiken.
De rechter stelde dat een vingerscan een biometrisch persoonsgegeven is en de verwerking daarvan is verboden, tenzij dit noodzakelijk is voor authenticatie- of beveiligingsdoeleinden. In het geval van Manfield was dat onvoldoende gebleken. Volgens HEMA bevestigt de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam dat het gebruikte systeem niet aan de AVG voldoet.

Voldoet jouw systeem jouw systeem wel aan de AVG eisen? Als de biometrische gegevens van je werknemer centraal worden opgeslagen dan is de kans groot van niet. Gelukkig voldoen de biometrische systemen van High Security international wel aan de AVG wetgeving.

Onze biometrie oplossingen bewaren de biometrische gegevens uitsluitend in de chip van de toegangspas die de medewerker bij zich draagt.

Er wordt dus nergens biometrische gegevens in een centraal systeem opgeslagen. De zware encryptie technologieën in de pas en op de contactloze communicatie met de pas zorgen ervoor dat dit op een veilige wijze gebeurt.

De HSI Biometrie lezer maakt daarbij gebruik van het unieke aderpatroon van de handpalm. Bovendien gebeurt dit op een contactloze en hygiënische manier. Klik hier voor ons eerdere nieuwsbericht over deze oplossing die gebruikt wordt voor het verstrekken van toegang tot streng beveiligde doorgangen en ruimtes.

Wij informeren je graag over onze oplossingen.